Vanzelfsprekend

De podcast voor ouders

In deze podcast leggen we je uit waarom de ontwikkeling van kinderen niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Als logopediste weet Janne als geen ander hoe de taalontwikkeling en uitspraak bij jonge kindjes verloopt.

Naast deze onderwerpen hoor je ook nog andere professionals zoals psychologen, ergotherapeuten, leerkrachten en mama’s hun expertise en ervaring delen rond de ontwikkeling van jonge kinderen.

Beluister de podcast

Beluister de nieuwste aflevering

Herlees en -beluister alle afleveringen

Podcast: Vanzelfsprekend

34. Help, mijn kindje praat niet in de klas

Thuis staat de mond van je kind geen vijf minuten stil. Maar op school? In de muziekschool? Of op de scouts? Daar komt er geen woord uit. Klinkt dat herkenbaar? Dan is je kindje misschien heel verlegen óf heeft het selectief mutisme. Wat dat is en hoe je ermee aan de slag gaat? Dat ontdek je in deze blog!

Lees verder
Podcast: Vanzelfsprekend

33. Mijn stotterverhaal

Ik stotter. Misschien wist je of hoorde je dat al. Of misschien ook helemaal niet. Een stottertherapeute die zélf stottert? Jawel! En ik ben er trots op ook. Al heb ik daarin een hele weg afgelegd. In podcastaflevering 33 neem ik je mee in mijn stotterverhaal.

Lees verder
Podcast: Vanzelfsprekend

30. Heerlijk Eerlijk: Een verdoken syndroom

Soms loopt je bevalling vlekkeloos. Eindelijk heb je je kindje gezond en wel in je armen. Of toch niet? Lore, mama van Nona (6,5) en Billie (3) vertelt in ‘Heerlijk Eerlijk’ over maanden van ontelbare ziekenhuisbezoeken en slopende onzekerheid voor ze eindelijk wist wat er mis was met haar kindje.

Lees verder