Vanzelfsprekend

De podcast voor ouders

In deze podcast leggen we je uit waarom de ontwikkeling van kinderen niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Als logopediste weet Janne als geen ander hoe de taalontwikkeling en uitspraak bij jonge kindjes verloopt.

Naast deze onderwerpen hoor je ook nog andere professionals zoals psychologen, ergotherapeuten, leerkrachten en mama’s hun expertise en ervaring delen rond de ontwikkeling van jonge kinderen.

Beluister de podcast

Beluister de nieuwste aflevering

Herlees en -beluister alle afleveringen

Podcast: Vanzelfsprekend

20. Het belang van neusademhaling bij kinderen

Voor podcastaflevering 20 neemt er een nieuwe gast plaats in onze studio: Bregje Hoogmartens. Bregje is prelogopediste en lactatiekundige. In haar praktijk in Houthalen helpt ze onder andere kindjes met afwijkende mondgewoonten, mondmotorische problemen en eet- en drinkproblemen. En vandaag legt ze ons uit hoe belangrijk neusademhaling bij kindjes is.

Lees verder
Podcast: Vanzelfsprekend

19. Mama, je wordt oma!

15 augustus is een hoogdag in Antwerpen: de Antwerpse Moederdag. Het perfecte moment om iemand bijzonders op de podcast uit te nodigen: mijn eigen mama. Over kinderen, kleinkinderen en het fantastische gevoel van mama én oma te zijn.

Lees verder
Podcast: Vanzelfsprekend

17. Autistische kindjes en taal

De taalontwikkeling bij autistische kindjes loopt anders dan we meestal gewend zijn. Niet abnormaal, wel verschillend. Hoe pak je dat als ouder aan? Waarop let je best? En hoe stimuleer je die taalontwikkeling? Logopediste Isabel Witters gidst je er doorheen.

Lees verder
Podcast: Vanzelfsprekend

15. Hoe zingen en muziek jouw kindje doen groeien

Wie houdt er nu niet van zingen? Wij alvast wel! En jouw kindje waarschijnlijk ook. Wist je dat zingen en muziek maken prachtige manieren zijn om de ontwikkeling van je kindje te stimuleren? En het goede nieuws: je kan er heel makkelijk thuis mee aan de slag. In podcastaflevering 15 deelt vocal coach Hanne Delanghe haar gouden tips en tricks.

Lees verder